„Pijte vodu, pijte pitnou vodu a nepijte rum,“ nabádá nás ostravský bard Jarek Nohavica. Češi jeho rad nedbají a jako lvi se rvou o nejvyšší světové příčky v pijanství. Na dno jaké sklenky se díváte nejraději vy? Velký souboj půjčka bez doložení příjmu je tu! Nebo je libo něco ostřejšího?
Petr Kováčik: Loni jsme za slevy utratili 1,9 miliardy korun
Pokračování exkluzivního rozhovoru ze zákulisí slevového byznysu bravopůjčka. Ředitel slevového agregátoru Skrz.cz prozrazuje, kolik peněz (a za co) Češi utratí na slevových serverech a uvádí na pravou míru klišé o stovkách slevových serverů.
Očima expertů: Mělo by se zakázat kouření v restauracích?
Komplikují vám ve vaší oblíbené restauraci život nebankovní půjčky? Brzo budou mít možná s kouřením šlus. Přečtěte si, jaký názor na protikuřácký zákon mají právník Tomáš Sokol, ekonom Jan Procházka, podnikatel Tomio Okamura, žurnalista Miroslav Motejlek a další oslovené osobnosti.
Svět českých pivařů se mění
Lahváč doma u televize místo půllitru v hospodě, pivní speciály, pivo v petlahvích, regionální pivovary, levné pivo z Polska – svět českých pivařů se pomalu, ale jistě mění. Pro doplnění hotovosti se hodí 30000 půjčka.
Máte chytrý telefon? Vysmějte se operátorům a bankám, prozradíme jak
Pět aplikací a mobilních webů vám pomůže najít bankomat, přepočítat ceny z cizích měn na koruny nebo taky najít restauraci, kde nebudete litovat utracených peněz.
Tomáš Karpíšek: Potravinářský průmysl nás všechny šidí
„Možná pomůže, až se pan Babiš a podobní podnikatelé rozhodnou pro nějakou dobrou věc. Až si řeknou, že je čas, aby si vylepšili jméno investicí do něčeho poctivého, tradičního a opravdu kvalitního,“ říká na adresu českého potravinářství restauratér Tomáš Karpíšek v druhém díle rozhovoru.
Český restauratér dobývá Ameriku. Exkluzivní rozhovor s Tomášem Karpíškem
V rozhovoru s majitelem sítě restaurací Ambiente se dozvíte, jak těžké je otevírat podnik v New Yorku, že v Americe jsou taky složitá pravidla, ale nikdo se je nepokouší obcházet, ale také proč je v Česku málo kvalitních kuchařů.
Kuřáci se státu vyplatí! Realita, nebo „ohlupující tabákonomika“?
„Kuřák, nebo nekuřák?“ zeptají se, když přijdete do restaurace, na lékařskou prohlídku i na první rande. Málokterá polarita budí tolik emocí. Jsou kuřáci požitkáři, nebo sebevrazi? Jsou přítěží státního rozpočtu, nebo jeho sponzory? A bude se vůči nim přitvrzovat?
Ředitel ČOI: Lidé by se měli naučit číst pořádně smlouvy
V listopadu loňského roku odvolal ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek ústřední ředitelku České obchodní inspekce Janu Příhodovou. Nový ředitel ČOI Jan Štěpánek poskytl serveru bravocredit.cz exkluzivní rozhovor, ve kterém mluvil nejen o svých plánech, ale i o tom, proč v řadě oblastí nelze publikovat kompletní seznamy hříšníků jako například u čerpacích stanic.
Má Brusel zakázat i kouření na veřejnosti?
Tažení proti kuřákům v Evropě pokračuje. Po zákazu kouření v restauracích hodlá totiž Evropská komise předložit návrh, podle kterého by si již nebylo možné v členských zemích Evropské unie zapálit ani na všech veřejných místech.
Ve kterých oborech se posledních 10 let nejvíce zvýšily platy?
Průměrná hrubá mzda vzrostla za posledních deset let v Česku o 10 269 korun na dnešních 23 488 korun. Tipněte si, ve kterých pracovních odvětvích, respektive oborech, stouply za uplynulých deset let platy v Česku nejvíce, a dozvíte se víc.
Kdo vydělá na snížení DPH v restauracích?
Evropské vlády se dohodly, že na restaurace se nebude vztahovat základní sazba DPH, ale pouze sazba snížená. Ceny to ovšem nejspíš nesníží. Komu tedy změna v DPH pomůže? Napište, co si o tom myslíte, a přečtěte si mínění ostatních.
Naši čtenáři s námi ušetřili už 1 325 379 Kč. Podívejte se na poslední poptávky a vyzkoušejte nás také. Vše je zcela zdarma.
Rozšířená verze kalkulačky
Tým odborných poradců je tu pro vás.
Jak se vyvíjejí v Česku mzdy a nezaměstnanost
Unikátní mapa, na které můžete sledovat vývoj nezaměstnanosti a průměrných platů v jednotlivých českých krajích od roku 2006.
Inflace se měří indexem cen průměrného koše výrobků a služeb. Jenže každý kupuje něco jiného, proto na každého inflace působí jinak.
Rok v krizi aneb podívejte se, jak svět prošel recesí
Černé září 2008 uvrhlo svět do jedné z nejhorších finančních krizí. Podívejte se na průběh finanční krize v kontextu vývoje na burzách a měnových trzích.
Jak je chráněná nová pětisetkoruna
Od 1. dubna 2009 je v oběhu lépe chráněná pětisetkoruna. Přibyly tři nové ochranné prvky. Podívejte se, jak poznat pravou bankovku od falešné.
Největší sbírka platných i historických bankovek na českém internetu.
Udělejte přátelům radost a pošlete jim peníze!
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Naposledy navštívené
Články
Produkty a instituce
Kalkulačky
Poradna
Finanční subjekty
Nabídky práce
Obchodní rejstřík
Osoby v obchodním rejstříku
Klíčová slova
Poradíme zdarma s výběrem finančních produktů
Najdeme vám nejvýhodnější finanční produkty. Zdarma!
Přihlášení
Nemáte registraci? Zaregistrujte se zde!
Užitečné
Web
Téma: restaurace
Až moc dobře lubrikovaný život. Sbohem, Foursquare
Žádný spotřebitelský magazín České televize neudělal pro dobro a bezpečí spotřebitelů ani střípeček toho, co služba Foursquare. Jenomže z dobrého sluhy…
Tři postřehy z Neapole
Zápisky ze čtrnácti dnů v nejšpinavější evropské metropoli.
Roman Vaněk: Procházíme gastronomickou pubertou
V pokračování rozhovoru s Romanem Vaňkem z Pražského kulinářského institutu bude řeč o českém učňovském školství, stravování ve školních jídelnách a natáčení internetového pořadu Peklo na talíři.
Roman Vaněk: Peníze se v gastronomii válí na zemi, jen je málokdo umí sebrat
„Ohrnujeme nos nad něčím, čemu jsme začali za bolševika říkat hotovka. To je ale paradoxně ta složitá kuchyně. Radši jdeme na idiotský kuřecí plátky s broskvema a eidamem,“ říká v exkluzivním rozhovoru šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk.
Nový šéf České obchodní inspekce: Konec tajností, zveřejníme všechny pokuty
Spotřebitelé by konečně mohli snadno zjistit, komu Česká obchodní inspekce uložila pokuty za porušení zákona. Otevřenější přístup ke zveřejňování konkrétních výsledků kontrol plánuje Vladimír Velčovský, nový ústřední ředitel České obchodní inspekce.
Můžete být i dvakrát dražší než ostatní. Když lidem chutná
Majitelé baru sídlícího v netradičních prostorách banky mluví o neštěstí cenových válek, o štěstí s prohibicí i o tom, jestli někdy na place potřebovali baseballku.
Recept na bohatství
Dobrou chuť, pokud právě obědváte. Zvlášť jestli to není doma.
Ano prohibici! Co si o tom myslíte?
Lid zlobí se převelice, že zavládla prohibice. Občan křičí, že se mu to příčí. Pijanům nervy povolují: co si to politici dovolují? Inu – jenom to, co musí: snížit, ač vás to dusí, snížit šance nemalé, že vzbudíte se v penále.
Slevové servery: Nejslabší máte padáka!
I když letos za slevové poukazy utratíme dvakrát víc než loni, počet slevových serverů výrazně klesá. Jaké trendy nás budou čekat v nejbližší době? A ovlivní internetový trh se slevami krušný rozchod největších portálů Slevomat a Zapakatel?
Kolik stojí milenka? A vyplatí se?
Pořídili jste si nebo si v nejbližší době hodláte pořídit milenku? Pokud ještě náhodou zkušenost z paralelního vztahu nemáte, měli byste vědět, co vás z finančního hlediska čeká.
Šedesát korun na hodinu stačí. Patnáct způsobů, jak se připravit o dýško
Praktický návod nejen pro ty, kteří si na léto našli práci na baru.
Velký souboj pivařů, vinařů a „vodařů“! Co si o tom myslíte?
